Uden for sæson: Forældrekøb er udvidet til hele året

Ejendomsmæglere i Odense og landets øvrige større universitetsbyer oplever interesse for forældrekøb hele året rundt.

De kommende kvote 2-studerende har allerede sendt deres ansøgning af sted mod drømmeuniversitetet. Snart ansøger endnu en bølge af håbefulde kvote 1-studerende om en plads på Syddansk Universitet, University College Lillebælt eller en af de andre videregående uddannelsesinstitutioner i Odense. 

Et nyt, friskt kuld starter uddannelse til september, men allerede nu er der rift om de såkaldte forældrekøb. 

Førhen begrænsede forældrekøbene sig primært til månederne op til efterårets studiestart, men i dag er jagtsæsonen udvidet til hele året.

Sådan lyder det samstemmende fra Nyboligs ejendomsmæglere i landets største universitetsbyer. 

- Forældrekøberne afsøger i dag markedet i rigtig god tid, fordi de ikke tør forlade sig på, at de kan finde drømmeboligen i de sidste hektiske måneder op til studiestart. Liggetiderne er meget korte, og derfor betyder det ikke så meget, om boligkøbet er nødt til at ske et halvt år eller mere, før barnet reelt skal bruge lejligheden. Det afgørende er, at lejligheden er den helt rigtige, forklarer Nyboligs presseansvarlige, Thomas Hovgaard.

Flere uddannelsesinstitutioner har indført studiestart flere gange om året, og derfor er det også naturligt, at forældrekøbene spredes ud over længere perioder. 

Hos Nybolig fornemmer ejendomsmæglerne også, at forældre har råd til at investere i større lejligheder og mere velbeliggende lejligheder. Dette mener Nyboligs presseansvarlige skyldes et historisk dyk i rentesatserne. 

- Selv om forældre fortsat især køber mindre lejligheder mellem 50 og 75 kvadratmeter, oplever vi en stigende interesse for større boliger med mere attraktiv beliggenhed. Alle vil jo gerne have mere plads, hvis der er mulighed for det. Køb af en større lejlighed hænger tit også sammen med, at mange forældre planlægger selv at flytte ind i boligen, når barnet er færdig med sin uddannelse, siger Thomas Hovgaard. 

I sommerferien inden studiestart sidste år havde Danbolig Odense travlt med at finde lejligheder til alle de nye studerende.

Oversigt

    Oversigt