I det fynske folks tjeneste

Udviklings-hæmmede mister bosted

Et bosted for udviklingshæmmede bliver nu lukket af Faaborg-Midtfyn Kommune. En lukning, der er gennemført uden dialog mellem kommunen og bostedet.

02:11

1 af 2

Elmehøjen, et bosted i Broby for psykisk udviklingshæmmede, blev fredag informeret om, at stedet sandsynligvis skal lukke.

Et tilsyn resulterede i flere punkter, som gjorde, at stedet modtog beskeden - uden nogen form for dialog mellem bostedet og kommunen.

- Tilsynet har valgt at sige, at stedet ikke fungerer, og jeg ikke er kompetent som leder, og de vil lukke stedet fra den 4. oktober, siger Anja Grage, der er forstander for Elmehøjen i Broby.

En fremgangsmåde, som Anja Grage aldrig har oplevet før. Gennem sine mange år som leder på forskellige institutioner er hun vant til kommunikation mellem bosteder og myndigheder.

- Vi føler ikke, vi har kunnet komme igennem til kommunen. Jeg har altid oplevet, at der var et samarbejde med kommunen, og man kunne bruge dem som sparringspartnere, hvis der var problemer. Men her oplever jeg en helt anden situation, siger Anja Grage.

På bostedet er personalet ved at forberede beboerne og forældrene, at beboerne på Elmehøjen fra fredag den 4. oktober sandsynligvis må blive hjemme, fordi kommunen ifølge lederen har opfordret til det.

TV 2/FYN har forsøgt at få en kommentar fra Faaborg-Midtfyn Kommune, men børn- og ungeudvalget vil ikke udtale sig i den aktuelle sag.