I det fynske folks tjeneste

Uge Sex: 0. klasser med i kampagne

Over 50.000 børn og unge fra regionen deltager i seksual-undervisningskampagnen Uge Sex. For første gang er elever fra 0. og 1. klasse med, der begynder i næste uge.

Uge Sex er en kampagne i seksualundervisning, der kører hvert år med forskellige temaer. I år er emnet grænser.

- Temaet giver lærere og sundhedsplejersker nye muligheder for at tilrettelægge seksual­undervisning, der styrker elevernes evne til at skabe og indgå i gode og respektfulde relationer - i skolen, i familien, blandt kammeraterne, på nettet og som ven eller kæreste. Det er et element i seksualundervisningen, som vi mener, at der er behov for at skabe mere opmærksomhed om, siger projektleder i Sex & Samfund, Line Anne Roien.

Sex & Samfund har sammen med TrygFonden udvidet kampagnen, så den også henvender sig til elever helt ned i 0. klasse. Undervisningsmaterialet bliver målrettet eleverne på de forskellige klassetrin.

Her kan du se, hvordan emnet grænser bliver formidlet til elever i 0. til 3. klasse. Det er min krop.

Nyere forskning peger på en række bekymrende forhold om børn og unges trivsel og seksuelle sundhed:

Mange børn møder allerede porno som 10-12 årige. Mange børn og unge er ikke tilfredse med egen krop, og der er en sammen­hæng mellem det at være utilfreds med egen krop og have erfaring med negative seksuelle oplevelser.

Lidt over en tredjedel af de unge har på et tidspunkt fortrudt, at de havde sex.