Ulmende bandekonflikt: Visitationszoner forlænges endnu en gang

Den gældende visitationszone i Odense bliver endnu en gang forlænget i to uger på grund af konflikten mellem Hells Angels og Black Army. Det har Fyns Politi besluttet onsdag.

Siden oprettelsen af visitationszonen i Odense den 9. september har politiet  løbende foretaget visitationer i området.

Visitationszonen blev oprettet som konsekvens af konflikten mellem Black Army og Hells Angels. Nu er visitationszonen blevet forlænget endnu en gang, dermed løber den frem til onsdag den 21. december.

- Vi har den seneste periode rejst sigtelser for ulovlig besiddelse af kniv og for overtrædelse af våbenloven i øvrigt. I flere tilfælde er sigtelserne rejst mod personer med tilknytning til rocker/bandemiljøet. Vores efterforskning har samtidig vist, at der fortsat er spændinger mellem parterne i konflikten. Derfor forlænger vi endnu en gang visitationszonen, siger politiinspektør Benny Linde Larsen, Fyns Politi.

Målet med at oprette en visitationszone er først og fremmest at sikre trygheden og sikkerheden for de borgere, der færdes i Odense.

- Når vi melder ud, at der er visitationszone, så sender vi samtidig et klart og tydeligt signal til bandemiljøet om, at vi ikke accepterer, at de vil løse deres indbyrdes konflikt i det offentlige rum til fare for borgerne i Odense, siger Benny Linde Larsen.

Siden den 9. september og frem til i dag, onsdag, har politiet gennemført i alt 545 visitationer i det berørte område, der strækker sig fra det centrale Odense til byens østlige og sydlige dele.

I forbindelse med visitationerne har politiet beslaglagt følgende våben:

Et oversavet jagtgevær 
Syv slagvåben (herunder baseballbat) 
27 knive 
To gasspray 
Et knojern 
Et grillspyd 
En savklinge 
En peberspray

Visitationszonen kan ses på kortet herunder.

Den afgrænses af Odense Å og Kertemindevej mod nord, den fynske motorvej og Østre Ringvej mod syd, Østre Ringvej mod øst samt jernbanelinjen og Odense Kanal mod vest.

 
 
Foto: Fyns Politi

 

Fakta: Det giver en visitationszone politiet lov til

 

Oversigt

    Oversigt