Urmager udsat for tyveri: Nu udvises han selv af landet

En urmager fra Svendborg er tirsdag ved Retten i Svendborg idømt 60 dages ubetinget fængsel og udvisning for at have slået en indbrudstyv i hovedet med en hammer.

Efter et indbrud i "Urmageren" i Svendborg blev en tyv slået ned af butikkens ejer.

Tyveriet blev begået i juli 2016, hvor tyven med en brosten og en medbragt hammer slog butiksruden og en montre i stykker, inden han forsøgte at stikke af med 14 urer til en værdi af cirka 25.000 kroner.

Urmageren løb efter tyven og indhentede ham, inden han nåede at stige op på sin flugtcykel.

Tyvekosterne blev revet fra tyven, og urmageren fik ligeledes fat i den medbragte hammer. 

Da tyven på et tidspunkt er nede at ligge på jorden, slog urmageren ham i baghovedet med hammeren. Tyven fik en flænge i baghovedet og hævelser.

Herefter blev tyven taget med tilbage mod gerningsstedet, hvor politiet ankom til stedet.

Tiltalt for røveri

Tyven var tiltalt for røveri, ved at have slået ud efter urmageren med hammeren og sagt ” jeg har en kniv” for at skaffe de stjålne ting i sikkerhed. Urmageren var tiltalt for grov vold.

Tyven blev frifundet for røveriet, da tasken med værdierne allerede var fjernet fra ham af urmagerens kæreste. Efter sin egen erkendelse blev tyven straffet for indbrudstyveri.

Urmageren var tiltalt for grov vold og havde erkendt at have slået tyven i baghovedet med hammeren. Urmageren mente dog, at der var tale om nødværge, hvor han var gået for vidt på grund af den skræk og ophidselse, han var i på grund af tyvens adfærd. Var det tilfældet, kunne handlingen være straffri.

Retten tilsidesatte urmagernes forklaring om nødværge og dømte ham for grov vold. Retten lagde blandt andet vægt på, at urmageren efter sin egen forklaring slog tyven i baghovedet, mens tyven lå ned. Der var derfor ikke tale om nødværge, men grov vold.

Straffen blev udmålt til 60 dages ubetinget fængsel. Herudover blev urmageren, der er tyrkisk statsborger, udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år.

Tyven modtog dommen på stedet – urmageren udbad sig betænkningstid.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt