V og S skarpt mod hinanden før budgetmøde

S beskylder Odenses blå blok for drillerier: V afviser at hente flere penge hos byens borgere

Venstre, Dansk Folkeparti og de konservative er i aften inviteret til forligspartimøde hos Odenses borgmester Anker Boye (S). Han vil genåbne budgettet for at afværge de planlagte besparelser på 28 millioner kroner, men de tre borgerlige partier er ikke indstillet på at finde flere penge til børn og unge. De afviser at flytte midler fra ældre, handicappede eller udsatte, ligesom de også er modstandere af at tage flere penge fra kommunekassen.

Før mødet har blå blok meldt ud, at de godt vil være med til at genåbne kommunens budget. Men kun på en betingelse. Pengene til Børne- og Ungeområdet skal findes i borgmesterens egen forvaltning.  

TV 2/FYN har talt dag med by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) om hendes forventninger til aftenens møde.

- Hvis der er sådan, at vi fremadrettet altid skal løse vores udfordringer ved at hente flere penge i borgernes lommer, så løber borgerne også tør på et tidspunkt, siger Jane Jegind.

 

 

Socialdemokraternes politiske ordfører Peter Rahbæk Juel kalder de borgerliges forslag om at tage pengene direkte fra borgmesterforvaltningen for ”partipolitiske drillerier.

- Jeg tror, det handler mere om den partipolitiske farve hos borgmesteren end en reel lyst til at finde nogle løsningsforslag, siger han.

 

 

Oversigt

    Oversigt