V: Uro i Vollsmose er vigtigere end fartkontrol

Lad hellere fynske betjente, der udsteder fartbøder, patruljere det uroplagede Vollsmose, mener Venstre.

Betjente skal ikke bruge tiden på at udstede fartbøder, mens uroen ulmer i Vollsmose.

Det mener Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, efter at Odense Kommune fredag henvendte sig til justitsminister Morten Bødskov (S) for at bede om mere politi øjeblikkeligt til Vollsmose.

- Jeg synes, det er en oplagt løsning at flytte de håndfulde fynske betjente, der arbejder i den automatiske fartkontrol - der skal udstede fartbøder - ind i kampen mod bandekampen i Vollsmose.

- Det er selvfølgelig vigtigt at stoppe dem, der kører for stærkt. Men det er vigtigere at få lov og orden i Vollsmose, siger den liberale retsordfører til Ritzau.

Han vil nu forlange, at henvendelsen fra Odense Kommune bliver sendt i forligskredsen bag politireformen.

Men ifølge Socialdemokraternes retsordfører er der ikke umiddelbart nyt politimandskab på vej til Odense. Fyns Politi har situationen under kontrol, lyder det.

- Vi anerkender til fulde, at der er store problemer med bander, og vi lytter, når Odense Kommune kommer med sådan en udmelding, som de gør.

- Men Fyns Politi giver udtryk for, at der er styr på situationen i Vollsmose, og de mener, at de har ressourcer til at gennemføre den nødvendige politiindsats. De føler, at situationen er helt under kontrol, siger Trine Bramsen.

De seneste uger har der været forlydender om, at postvæsnet i Odense-bydelen ikke tør bringe breve og pakker ud i Vollsmose, og at politi og brandvæsen mødes af flaskekast og chikane i området.

Og det har altså nu fået Odense Kommune til at sende brev til justitsministeren, da man er nervøs for udviklingen i det plagede område.

- Tingene er ret kritiske lige nu.

- Vi anerkender Fyns Politis optrapning i området, men vi kan se, at der er så store kræfter på spil, at det er vigtigt, at vi har ministeriet bag os i et langt, sejt træk for at få knækket udviklingen, siger rådmand Peter Rahbæk Juel (S) fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen.

Oversigt

    Oversigt