Væddeløbsbane i Odense reddet på målstregen

Efter lang tids usikkerhed er driften af Fyens Væddeløbsbane sikret i 2017.

Samtlige ni væddeløbsbaner i Danmark vil modtage driftsmidler i 2017 fra Hestevæddeløbssportens FinansieringsFond. Dermed er usikkerheden for Fyens Væddeløbsbane slut.

Kulturminister Bertel Haarder skriver i en mail til Fyens Væddeløbsbane:

- Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond (HFF), der har ansvaret for uddeling af tilskud til hestevæddeløbsbanerne, har oplyst, at HFF’s bestyrelse har besluttet at yde driftstilskud til alle 9 væddeløbsbaner i 2017, herunder til Fyens Væddeløbsbane.

- HFF’s beslutning skal ses i lyset af de pågående forhandlinger om udlodningsloven og om at finde en varig løsning på finansieringen af hestevæddeløbssporten.

I maj 2014 indgik alle Folketingets partier en aftale, som kostede hestesporten millioner i tipsmidler.

I september 2015 besluttede Dansk Hestevæddeløb at lukke Fyens Væddeløbsbane i Odense og Car-Center Racetrack i Nykøbing Falster. Desuden blev banen i Billund indstillet som sommerbane. Men siden sikrede HFF, at de tre baner kunne fortsætte i år.

- Jeg vil gerne takke Odense Kommune og især Jane Jegind og Martin Petersen for deres store engagement, og ligeledes skal Erling Bonnesen også have en stor tak for den indsats, han har gjort på Christiansborg for, at Fyens Væddeløbsbane nu også kan afvikle løb fremadrettet, siger Jørn Borch, der er formand for Fyens Væddeløbsbane.

Sæsonplanen for 2017 forventes offentliggjort inden for kort tid.

Oversigt

    Oversigt