Valgoverblik: Kampen på Fyn

64 kandidater kæmper om at blive de politikere, som de fynske vælgere vil sende i Folketinget på valgdagen den 15. september.

Fyn har lige nu 14 folkevalgte på Christiansborg, og en del af de mange store stemmeslugere stiller ikke op ved dette valg.

Det gælder for eksempel De Konservatives tidligere formand Bendt Bendtsen, der ved valget i 2007 var topscorer på Fyn med hele 33.000 personlige stemmer.

Også De Radikales forhenværende minister, Niels Helveg-Petersen, siger farvel efter hele 36 år på Christiansborg.

Socialdemokraten Niels Sindal fra Ærø og Venstres tidligere indenrigsminister Britta Schall-Holberg stiller heller ikke længere op.

Samtidig har Dansk Folkepartis magtfulde gruppeformand Kristian Thulesen-Dahl skiftet valgkreds til Vejle Nord-kredsen.

Det betyder, at de fem navne alene efterlader hele 96.621 personlige stemmer på Fyn. Og det gør det kommende valg på Fyn mere uforudsigelig end sædvanligt.

En af valgets på forhånd mest imødesete dueller står mellem de Konservatives Vivi Kier og Mai Henriksen. De skal sammen med blandt andre folketingsmedlemmet Jørgen Lundsgaard kæmpe om det ene mandat, som De Konservative lige nu står til at få.

Hos Socialdemokraterne er de mest kendte kandidater Carsten Hansen og Pernille Rosenkrantz-Theil, der efter at være skiftet fra Enhedslisten nu er ny kandidat på Fyn.

Også folketingsmedlemmerne Poul Andersen og Julie Skovsby genopstiller.

Hos Venstre er flere navne i spil. Herunder folketingsmedlemmerne Lars Christian Lilleholt og Erling Bonnesen.

SF genopstiller folketingsmedlemmerne Karsten Hønge og Anne Baastrup. I den radikale lejr skal Camilla Hersom overtage arven efter efter Niels Helveg Petersen i partiets legendariske Middelfart-kreds, mens Dansk Folkeparti genopstiller Tina Petersen. I det parti skal Jens Henrik Thulesen-Dahl samtidig forsøge at tage over efter sin bror, Kristian Thulesen Dahl, mens også Odenses byrådsmedlemmer Alex Ahrendtsen og Pernille Bendixen er på valg.

Både Enhedslisten og Liberal Alliance opstiller otte kandidater på Fyn, mens Kristendemokraterne har fem på valg på Fyn.

Oversigt

    Oversigt