Vandet er syv grader: Tine elsker det kolde gys

Vinterbadning er i den grad blevet populært. På fem år er der blevet dobbelt så mange registrerede vinterbadere.

Det bliver mere og mere populært at kaste sig i vandet, også selvom temperaturen er omkring frysepunktet.

Tine Lorentzen er en af dem, der elsker det kolde gys, selvom hun kun har prøvet at vinterbade to gange. Begge gange foregik det i Odense Havnebad.

- Jeg skal helt sikkert vinterbade igen, det er dejligt for kroppen. Man får også et godt fællesskab med de andre, der er her for at vinterbade, fortæller Tine Lorentzen.

På få år er antallet af registrerede vinterbadere fordoblet, og det mærker man også i vinterbaderklubben OdinsVig, der holder til i Odense havnebad. De har på kun tre måneder efter opstart fået godt 200 medlemmer.

- Der er mellem 70 og 100 gæster om dagen, så jeg synes, at det vidner om, at det er noget, som folk de synes er fedt. Jeg tror helt sikkert, at det er noget, der er tilstrømning til, fortæller formand for OdinsVig Vinterbaderklub Merete Brixen.

Vinterbadning i en pool

Vinterbaderklubben Odinsvig holder til i Odense Havnebad, hvor medlemmerne flere gange om ugen har mulighed for at hoppe i det kolde vand.

- Det er rart at vinterbade her, der er sauna, og man er sikker på, at vandet er rent, og at der ikke ligger glasskår rundt omkring, når man løber rundt i bare tæer, så det er meget rart at vinterbade her, siger Tine Lorentzen.

Odense Havnebad har åbent for vinterbadere to hverdags aftener og tre hverdagsmorgener om ugen, hvor vinterbaderene kan få glæde af en tændt sauna, og en livredder til rådighed.

Odense Havnebad bruges hele året

Odense havnebad har tidligere været under kritik fra blandt andet Dansk Folkeparti, som mente at Odense Kommune brugte for mange penge på et udendørs badeanlæg, der kun kan benyttes 2 måneder om året. Efter at havnebadet åbnede op for vinterbadning, er det dog ikke længere tilfældet, havnebadet bliver brugt af vinterbadere resten af året.

- Vi tænkte netop også, at det var fjollet at havnebadet, kun skulle bruges 2 måneder om året, så vi spurgte Odense kommune, om ikke der kunne åbnes op for vinterbadning resten af året, også blev vi meget glade, da vi fik et ja. Så kommer der jo også lidt liv her på havnen om vinteren, siger formand for OdinsVig Vinterbaderklub Merete Brixen.

I år 2011 var der godt 11.000 registrerede vinterbadere i Danmark. Det tal er vokset til 29.000 i år 2016. Derudover er antallet af vinterbaderklubber også steget enormt. I 2011 var der kun 17 klubber, og det tal er i dag oppe på 99. Det er dog ret usikkert, hvor mange vinterbadere der egentlig er. Der er registreret 29.000, men mange hopper formentlig i vandet uden at være medlem af en forening.

Klik rundt i kortet for at se, hvor der ligger en vinterbaderklub i nærheden af dig.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
Se hele indslaget om vinterbadning her

 

 

Oversigt

    Oversigt