I det fynske folks tjeneste

Vanvid: Stenkast mod bilister

Lørdag aften blev tre bilister på den fynske motorvej ramt af sten og stålbolte, der blev kastet fra en motorvejsbro ved Odense. En bilist fik knust frontruden og fik snitsår.

01:21

1 af 3

Det første tilfælde skete klokken 19.35, hvor der blev kastet en sten mod en bilist. Stenen ramte fronten på bilen, hvor der kom en kæmpe bule, men heldigvis skete der ingen personskade.

Kort tid efter blev bilist nummer to ramt af en metalgenstand fra samme motorvejsbro mellem afkørsel 51 og 52. Men også her slap bilisten heldigt fra mødet med en stålbolt. Det fortæller vagtchef Jesper Pedersen ved Fyns Politi til TV 2/FYN.

Men så heldigt slap en kvinde fra Svendborg ikke. Klokken 21.38 blev der smidt en stålbolt på 10 x 70 mm mod hendes bil, og frontruden blev knust.

- Bilen bliver fyldt med glasskår og hun får snitsår på benene, fortæller vagtchef Jesper Pedersen til TV 2/FYN og fortsætter:

- Det er uhyggeligt at tænke på, hvad der kan ske, når bilerne kommer med 110 km i timen.

Det er langt fra første gang, at bilister bliver ramt af sten eller metalgenstande. I april 2008 blev en 17-årig ung mand kvæstet, da en sten blev kastet gennem frontruden på den bil han var passager i. Og i 2006 fik fire unge mænd fængselsstraffe for at smide store sten og betonstykker mod bilister, hvor en lastbilchauffør blev ramt.