I det fynske folks tjeneste

Velkommen på forsiden Dan J.

To dage som fødevareminister - og allerede forsidestof. Dan Jørgensen bliver kaldt [i]vendekåbe[/i] på forsiden af BT, fordi han ikke længere vil forbyde minkavl, og så får ministerens modelkæreste iført pels også en plads på forsiden flere aviser.

Dan Jørgensen har gennem mange år været indædt modstander af minkavl og kendt som forkæmper for dyrevelfærd i sin rolle som EU-parlamentariker.

I 2009 sagde han, at han gerne så et totalforbud indført i hele Europa. Men torsdag blev han hentet hjem til en stilling som fødevareminister, og så var tonen pludselig en anden.

- Jeg kommer ikke til at forbyde minkavl. Jeg kan ikke forbyde minkavl, sagde Dan Jørgensen til DR og forklarer holdningsændringen med, at han nu er minister for et erhverv i Danmark og derfor har nogle helt andre udgangspunkter at arbejde ud fra end da han var europaparlamentariker.

BT og Ekstra Bladet har desuden fundet billeder af Dan Jørgensens modelkæreste, da hun optrådte som pelsmodel på Bornholm under Folkemødet i juni.

LÆS ARTIKLERNE HER OG HER

I BT revser model og dyrevennen Kira Eggers den nye fødevareminister.

- Tak, fordi du viser os, at du ikke er til at stole på. Du har villet forbyde minkavl i årevis, og nu er du lige pludselig "omvendt", skriver hun ifølge BT på sin facebookside.