Venstre i offensiven: Vækstpenge skal redde Odenses børn

Penge fra Odense&Co og undervisning i dansk som andet sprog skal sikre åbningstiderne i daginstitutionerne og afværge klasser med 40 elever.

Venstre vil droppe silotankegangen og allerede nu finde penge til Odenses børn og unge i kommunens andre forvaltninger. Derfor har partiet her til formiddag fremlagt et alternativt forslagt til at undgå nogle af besparelserne i  Odense Kommunes Børn- og ungeforvaltning.  

Partiet har valgt en række af kommunens spareforslag ud, som de helt vil fjerne. Dette gælder blandt andet lukningen af Jernalderlandsbyen, ændringen af fagtimer i Folkeskolen til understøttende undervisning og hold med op til 40 børn i den understøttende undervisning.

Jane Jegind og co. vil også frede åbningstiden i daginstitutionerne, som lige nu risikerer at blive forkortet, og så vil de også fjerne det spareforslag, som fjernede tilskuddet til friskolernes forårs-SFO.

Fri- og privatskoler frygter at kommune vil spare tilskud til forårs-sfo væk.

I alt har Venstre fjernet spareforslag for beløb svarende til 18,2 mio. kr. i 2017 og 36 mio. kr i 2018.

Andre forvaltninger skal betale gildet

Mod normal skik har Venstre valgt at finde finansieringen i andre forvaltninger end Børn- og Ungeforvaltningen. Der skal skæres i de penge der bliver brugt som undervisning i dansk som andetsprog, og så skal vuggestuepladserne skiftes ud med dagplejere. I alt vil Venstre have lige mange vuggestuepladser og dagplejepladser.  

Også kommunens eventflagskib, Odense&Co, som er en del af Odenses vækststrategi, skal skæres for mere end 10 millioner kroner. Og så skal der rykkes penge fra uddannelsen af kommunens egne medarbejdere over til folkeskolerne. Dette er blot nogle af forslagene. Se hele forslaget nederst.

 

Forældreorganisation glæder sig over debatten

 

Forslaget skudt ned

Jane Jegind og resten af Venstres bagland må dog indtil videre parkere spareforslaget, da det blev stemt ned i B&U-udvalget med stemmerne 4-3. Kun Dansk Folkeparti stemte for. Venstre kan dog medbringe ideerne til efterårets budgetforhandlinger.

 

Venstres alternative spareforslag har skabt debat

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt