Venstres nedtur kan vippe fynske V-borgmestre af pinden

Venstres nedtur i meningsmålingerne bliver fulgt med en vis frygt i det kommunale bagland. Partiet ligger et stykke under valgresultatet, og det kan betyde farvel til flere af partiets syv borgmesterposter på Fyn.

Her otte måneder før kommunalvalget ulmer utilfredsheden med partiformanden i Venstres bagland. Tilbagegangen i meningsmålingerne kan koste borgmesterposten i flere fynske kommuner.

- Der er formentlig en vis frygt blandt de syv fynske Venstre-borgmestre. Eksperterne siger, at landspolitiske strømninger slår igennem med halv kraft ved lokale valg, og det kan koste borgmesterposten i de kommuner, hvor der traditionelt er et tæt opgør mellem rød og blå blok, siger  TV 2/Fyns politiske kommentator Jesper Buch, som i tirsdagens udgave af programmet Politik og Spin diskuterede Venstres vælgerkrise med den tidligere fynske amtsborgmester Poul Weber (V).  

quote Der er formentlig en vis frygt blandt de syv fynske Venstre-borgmestre.

Jesper Buch, politisk kommentator på TV 2/FYN

- Det er rigtigt, at der er nogle svingkommuner på Fyn, og derfor er det de små marginaler, som afgør udfaldet. Uro på bagsmækken kan koste lige netop det mandat, som gør at Venstre kan sætte sig på borgmesterposten, lyder det fra Poul Weber.

Jesper Buch tror dog ikke, at de halvsløje meningsmålinger vil slå særlig hårdt igennem i de kommuner, hvor Venstre traditionelt står stærkt, og nævner Assens, Nordfyn og Langeland.

- Til gengæld er der nogle steder, hvor det er lige på vippen. For eksempel i Nyborg, Faaborg Midtfyn og i Kerteminde, siger han.

Uro i baglandet
Uroen i Venstre poppede op til overfladen i sidste uge, hvor flere borgmestre fra Jylland og Sjælland krtiserede Løkke for at være for usynlig i debatten.

- På et eller andet tidspunkt er man som parti - og dem der sidder med ansvaret for partiet - nødt til at kigge på, om vi har den rigtige formand i øjeblikket. Hvis ikke det retter sig op, så er vi nødt til at kigge den vej, sagde Venstres borgmester i Frederikssund, John Schmidt Andersen til DR.

Poul Weber mener dog ikke, at man skal tillægge borgmesterkritikken alt for stor betydning, og henviser til, at kritikken i det offentlige rum begrænser sig til tre eller fire borgmestre.

- Men det er rigtigt, at der i partiet er uenighed om den linie, som integrationsminister Inger Støjberg har lagt i udlændingepolitikken. Og det er ikke noget, som gavner sammenholdet, lyder det fra Poul Weber, som ikke lægger skjul på, at han blev oprigtig vred, da han i sidste uge så Inger Støjberg fejre 50 udlændingestramninger med lagkage.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er ikke en ordentlig måde at komme med sit budskab på, siger Poul Weber.

Se hele Politik og Spin fra tirsdag. 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt