Verdens største ordbog er fra Odense

Verdens største ordbog måler ikke mindre end 4,62 meter, er 89.471 sider lang og indeholder 46 ordbøger, som alle er tilgængelige online på Ordbogen.com.

Ordbogen er certificeret som verdens største af Guinness World Records.
Ordbogen er certificeret som verdens største af Guinness World Records.

Torsdag den 19. juni modtog Ordbogen A/S det officielle certifikat fra Guinness World Records.

Ordbogen.com blev skabt i Odense i 2001 af Bjarni Norddahl og Michael Walther.

Det var Bjarni Norddahl, der først fik ideen til Verdens Største Ordbog, som en helt konkret demonstration af, hvordan det ville tage sig ud, hvis man fysisk skulle slæbe rundt på bare en brøkdel af den viden og mængde af information, som i dag er tilgængelig på internettet.

Digitaliseringen spiller en stor rolle i udviklingen af hele vores samfund og er helt afgørende for at skabe vækst og arbejdspladser, og flere undersøgelser viser, at danskerne ligger i top, hvad angår anvendelsen af IT og digitale teknologier.

- På Ordbogen.com gør vi alt for at fremme den udvikling, forklarer administrerende direktør Peter Revsbech, og han fortsætter:

- Det gør vi ved at udvikle og levere nogle stærke sprogteknologiske onlineværktøjer, der korrekt og effektivt løser virksomheders sproglige og kommunikative udfordringer og er tilgængelige lige meget hvor og hvornår, der er behov for dem. En anden af Ordbogen.coms kæpheste er, at brugen af IT og digitale læremidler også er en naturlig og integreret del af undervisningen. For det er jo blandt andet i folkeskolen, at vi finder Danmarks fremtid, og den har vi et fælles ansvar for.

Oversigt

    Oversigt