Vestfynske borgere tager kampen op mod Vejdirektoratet

Lyt ikke til Vejdirektoratets anbefaling. Det var det klare budskab fra vestfynske beboere i dag, da de besøgte Christiansborg torsdag.

Skallebølle Beboerforening har både arrangeret borgermøde og underskriftindsamling i kampen mod Vejdirektoratets anbefaling om, at der skal bygges en ny jernbane syd for motorvejen på Vestfyn. I dag tog de så skridtet videre.

Sammen med borgere fra Nørre Aaby og de to borgmestre fra Assens og Middelfart tog de turen til Christiansborg. Med argumenter og deres underskriftindsamling i hånden forsøgte de at overbevise Transportudvalgets medlemmer og senere transportministeren om, at de ikke skal lytte til Vejdirektoratets anbefaling. I første omgang var det en succes.

- Jeg føler, at de lyttede til os, siger Skallebølle Beboerforenings formand, Otto Greve.

De er tre linjeføringer på spil:

Vejdirektoratet har anbefalet udvalget den sydlige linjeføring, der er mere end 400 millioner kroner billigere end den nordlige løsning, som borgerne i Skallebølle og Nørre Aaby vil have.

- Det kan godt være, at den er billigst, men den er også mest generende. Derimod er der ikke så mange boliger, der bliver generet af den nordlige linjeføring, fortæller Otto Greve.

Med sig i bagagen havde borgerne 686 underskrifter fra Skallebølle og 1252 fra Nørre Aaby. Derudover var borgmestrene fra Middelfart og Assens også mødt op. De peger ligeledes på, at Christiansborgpolitikerne skal vælge den nordlige linjeføring.

- Det er utrolig vigtigt, at vi får en ny jernbaneforbindelse, men når vi siger ja til det, vil vi også gerne have indflydelse på, at den kommer til at gøre mindst skade, fortæller Middelfarts borgmester, Steen Dahlstrøm (S).

Efter mødet var det tid til evaluering.

- De lyttede. Det er tydeligt at mærke på dem, at de ikke er interesseret i at få en vindersag til at blive en tabersag, fortæller borgmesteren i Assens, Søren Steen Andersen (V).

De fynske borgmestre skulle tale deres sag for Folketingets Transportudvalg.

- Det har bundfældet sig, at det er den nordlige linje, der er ønsket, fortæller formand for Transportudvalget, Lennart Damsbo-Andersen (S).

Trods at ønsket har bundfældet sig, så er det ikke nødvendigvis sådan, at det bliver den nordlige løsning, det ender med, fortæller næstformanden i Transportudvalget, Kim Christiansen (DF).

- Jeg vil ikke stå at sige, at det bliver det ene eller det andet. Men det er klart, at når det er en halv milliard kroner dyrere, og man samtidig ønsker motorvejen udvidet på nogenlunde samme strækning, så er det svært. Vi har kun én kasse at tage pengene fra, fortæller han.

Men borgerne fra Skallebølle og Nørre Aaby er optimistiske.

- Jeg tror, vi har rykket noget. De er i hvert fald ikke i tvivl om, at vi står sammen på Vestfyn, fortæller Otto Greve.

TV 2/Fyn har også fået en mail fra en beboer, der føler sig overset på nordsiden. Dermed står hele Vestfyn ikke nødvendigvis sammen om den nordlige linjeføring.

Oversigt

    Oversigt