- Vi har ikke beskyttet dem godt nok

Både patienter og medarbejdere på Psykiatrisk Afdeling i Svendborg er meget berørte efter voldtægtsepisoden på afdelingen.

En 39-årig mand blev ved et grundlovsforhør i retten i Svendborg i dag varetægtsfængslet frem til den 10. maj. Manden er sigtet for to voldtægter og en række blufærdighedskrænkelser på Psykiatrisk Afdeling ved sygehuset i Svendborg. 

Tilbage står medarbejderne og patienterne i chok: 

Vi er alle sammen meget berørte af det, fordi det er en underlig surrealistisk tilstand lige nu - Birgitte Kibenick, Oversygeplejerske Psykiatrisk Afdeling i  Svendborg. 

- Man er typisk her, fordi man er sårbar, og fordi man har nogle problemer, som man har brug for hjælp til. Og vi er her for at beskytte og passe på patienterne, så det føler vi heller ikke, at vi har gjort godt nok, forklarer Birgitte Kibenick, der er oversygeplejerske på afdelingen.

Samme kvinde voldtaget to gange på to nætter

Ifølge oversygeplejersken blev nattevagten alarmeret  af den patient, der blev voldtaget. 

- Mens de taler med hende, er der en kvindelig patient på en anden stue længere ned ad gangen, der skriger. Så de løber de derhen, og så har han også været inde hos hende og krænket hende, fortæller hun.  

I grundslovsforhøret kom det frem, at den 39-årige allerede natten til torsdag ligeledes var trængt ind på afdelingen og havde voldtaget den samme kvinde, som også blev voldtaget natten til i dag. 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt