I det fynske folks tjeneste

Viktor Axelsen er tilfreds trods nederlag

Den unge badmintonspiller kan godt glæde sig trods det ventede nederlag til verdensetteren ved Denmark Open.

Badmintonspilleren Viktor Axelsen ser med tilfredshed tilbage på sin indsats ved Denmark Open, selv om det endte med en ventet exit sent torsdag aften i Odense.

Den 19-årige dansker tabte i anden runde 11-21, 17-21 til storfavoritten, den topseedede Lee Chong Wei fra Malaysia.

- Generelt synes jeg, at jeg har gjort, hvad jeg kunne her ved Denmark Open.

- I dag rakte det desværre ikke hele vejen til en sejr, men jeg er glad og tilfreds med det niveau, jeg fik vist, siger Viktor Axelsen.

I første runde vandt han over verdensranglistens nummer 10, tyske Marc Zwiebler.

I første sæt af torsdagens kamp var Viktor Axelsen, der er nummer 21 i verden, tydeligt frustreret over at blive revet rundt i manegen af den erfarne Lee Chong Wei.

- Jeg bliver nødt til at være yderst koncentreret for at følge med i det tempo, han spiller i. Jeg vidste godt, hvad jeg skulle gøre, men han lagde nogle fælder for mig i kampen, som man nemt falder i. Det blev jeg lidt irriteret over, at jeg gjorde et par gange.

- Men på det her niveau synes jeg også, at man skal have lov til at blive lidt hidsig en gang imellem. Selvfølgelig er det ikke i orden at råbe og skrige, men jeg synes, at man skal have lov til at vise lidt følelser, siger Viktor Axelsen.

I andet sæt var danskeren med frem til 15-15, hvorefter kombinationen af en skarp Lee Chong Wei og nogle lette fejl fra Viktor Axelsen afgjorde kampen til malaysierens fordel.

- Jeg kom mere med i hans rytme og fik hævet mit tempo til hans niveau, særligt i store dele af andet sæt.

- Jeg prøvede hele tiden at ændre på nogle små ting, for at jeg kunne følge med, så han ikke vidste, hvor bolden røg hen. Hvis han får lov til at løbe i mønstre, så er han rigtig skarp, og han slår meget hårdt, siger Viktor Axelsen.