Vild varme: Løberne led - tilskuerne festede

21,0975 kilometer i 24 grader. Knapt 9000 løbere sled sig gennem ruten under Lillebælt Halvmarathon - og flere kollapsede i varmen.

Sidste år var det kulde og regn, der drillede løberne. I år var det en bagende sol. 

- Det var varmt. Meget varmt, fortæller løbsdirektør Mads Stryhn til TV 2/Fyn. 

Lige under 200 løbere måtte have hjælp undervejs. 

- Nogle fik solstik, hvor sidste år var det nedkøling og kramper, der var problemet.

Han fortæller, at de mange deltagere derfor allerede dagen før løbet blev advaret om de skulle drikke rigeligt og løbe i shorts og t-shirt gennem SMS-service og over Facebook  Derudover havde arrangørerne forsøgt at forebygge dehydrering ved at have 180 samaritter på ruten samt 6 væskedepoter, der især var fordelt på den sidste del af ruten.  

- Men det var rigtig fedt at se, at mange havde forberedt sig. De sagde: Vi skal ikke jagte nogle rekorder i det her vejr, vi skal bare have en god oplevelse.

Mens løberne kogte på ruten, festede tilskuerne. 

- Vi har aldrig haft så mange tilskuere. Der var tusindvis - også rundt på ruten. Det betyder rigtig meget. Jeg har løbet flere løb, hvor der ikke var en eneste tilskuer - og det er da bare langt sjovere, når der står nogen og klapper og hepper.

I alt var 11.000 løbere tilmeldt - knapt 9.000 dukkede op, men kun 8.404 gennemførte. 

Mads Stryhn fortæller, at der kan være flere årsager til, at knapt 600 løbere ikke gennemførte.

- Det er ikke kun varmen, det kan også være skader eller at man bare har hentet sit nummer og sin t-shirt - også gået igen.

Vinderen blev svenske David Nielsson, der gennemførte på 1:07:50. Rekorden for løbet blev sat sidste år i tiden 1:05:19.

 

Oversigt

    Oversigt