Vilhelmsen var for hurtigt ude med at love støtte

SF-formand Annette Vilhelmsen lovede støtte til socialtprojekt, der slet ikke havde søgt endnu.

Da Lisbeth Zornig Andersen tilfældigt mødte socialminister Annette Vilhelmsen (SF) i Odense 29. august, fik hun sig en glædelig overraskelse, skriver Politiken.

For ud over et kram gav ministeren hende lovning på en million kroner til projektet Stemmer på Kanten, der skal lokke socialt udsatte til stemmeurnerne ved kommunalvalget 19. november.

- Det er en million til dig, sagde socialministeren.

Overraskelsen skyldes, at Lisbeth Zornig Andersen på det tidspunkt slet ikke havde ansøgt om puljen på en million kroner. Faktisk udløb ansøgningsfristen for puljen, der har til formål at fremme socialt udsattes valgdeltagelse, først 18 dage senere.

- Det var uventet. Jeg blev forvirret over det. Og jeg skal love dig for, at vi knoklede med at lave en ansøgning efterfølgende, siger Lisbeth Zornig Andersen til Politiken.

Løftet om den ene million kroner fra SF's formand er foreviget i seneste afsnit af DR 2's dokumentarserie om Zornig Andersens projekt, der blev vist tirsdag.

Socialministeren ønsker ikke at give interview til Politiken om sagen, men i en skriftlig udtalelse siger hun:

- "Jeg vil gerne medgive, at jeg var en kende for hurtigt ude med meldingen til Lisbeth Zornig Andersen og Stemmer på Kanten til Brugernes Bazar, og det var en fejl fra min side".

På Christiansborg er socialordførere yderst velvillige over for Zornig Andersens projekt. Men socialministerens ageren i sagen møder bred forundring.

- Det er ustyrligt uprofessionelt, siger Venstres Eyvind Vesselbo til Politiken.

Forvaltningsekspert og lektor ved Aalborg Universitet Sten Bønsing vurderer, at ministeren efter alt at dømme ikke har handlet ulovligt, men at hendes adfærd nok strider mod god forvaltningsskik.

- Det er mærkeligt, at man laver noget, der minder om en skinproces, siger han til Politiken.

Da ansøgningsfristen udløb 16. september, var puljen pludselig fordoblet til to millioner kroner. Stemmer på Kanten fik halvdelen.

Oversigt

    Oversigt