Ville hjælpe yngre mand: 92-årig dame røvet i eget hjem

En ældre dame blev natten til torsdag udsat for et røveri i sit hjem i Slåenhaven i det nordøstlige Odense.

En 92-årig dame fik natten til torsdag aldeles uventede gæster. Kort efter midnat blev hun vækket af larm fra haven, og da hun står op for at se, hvad der sker, bliver hun i haven mødt af en yngre mand, der fortæller, at han har problemer med sin bil og har brug for noget lys, så han kan få fundet fejlen.

- Kvinden vil prøve at hjælpe ham, men da hun vender ryggen til for at gå ind i huset og finde noget lys, kan hun se ind i sit soveværelse, hvor hun ser en anden mand, der er på vej ud med hendes smykkeskrin, siger Søren Frederiksen, vagtchef ved Fyns Politi.

Kvinden forsøger at stille sig i vejen for manden, der skubber hende til side.

- Hun er en lille, ældre kvinde, så hun kunne ikke stille noget op. Men hun prøvede, siger vagtchefen og fortæller, at den 92-årige kvinde trods den hårdhændede behandling ikke er kommet noget til.

I det samme ser hun en tredje mand, der tager hendes taske fra stuen, hvorefter de alle tre hurtigt stikker af fra hendes hjem.

Fra tyveri til røveri

Skubbet til den 92-årige gør, at indbruddet skifter karakter fra et tyveri til et røveri, og dermed bliver straframmen skærpet.

- Det bliver et røveri, fordi de skubber hende. Derved bruger de vold for at få dem selv og de stjålne ting i sikkerhed, og dermed kommer vi over i røveriparagraffen, siger Søren Frederiksen.

De tre røvere beskrives alle tre som mænd med mellemøstlige udseende, 20-25 år gamle, almindelige til kraftige af bygning, de taler alle tre dansk med accent og var alle iført mørke jakker, som var trukket godt op.

- Hvis nogen har set eller hørt noget, hører vi meget gerne fra dem, siger Søren Frederiksen.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114. 

Oversigt

    Oversigt