VM for vandhunde starter på Fyn

Bagenkop på Langeland skal være med til at kickstarte VM i stand up paddling og paddleboarding. Det gavner hele Langeland, mener lokal ildsjæl.

Bagenkop er blandt otte danske byer, der får lov til at kickstarte dette års verdensmesterskab i sportsgrenene stand up paddling og paddleboarding.

Det sker med afholdelsen af et kickstart-arrangement den 19. august, hvor der er madboder på havnen og rig mulighed for at prøve en masse vandsports-aktiviteter for både store og små.

Udpegelsen som en af de otte kickstart-byer kan være med til at sætte Bagenkop og Langeland på landkortet som et attraktivt vandsports-område. Det mener Ulrik Pihl, der er en af tovholderne på arrangementet.

- Det er stort. Vi får skabt opmærksomhed om vores formidable kystlinje, og vi får vist, at vi har præcis de vandforhold, man kunne ønske sig, fortæller han til TV 2/FYN.

Håber på tilflyttere til Langeland

Ifølge Ulrik Pihl har arrangementet stor branding-værdi for Langeland. I sidste ende håber han, at gode vandsports-faciliteter kan være med til at trække tilflyttere til øen.

- Man kan se på statistikkerne, at over de seneste år, har der været meget tilflytning til Klitmøller, der er kendte for deres vandsports-forhold. Langeland skal også være et sted, hvor man har grund til at flytte hen, hvis man dyrker den slags sport.

Derfor glæder han sig over, at kickstart-arrangementet  bliver en lejlighed til at profilere et nyt, stort vandsportsanlæg i Bagenkop: AQTIV.

- Anlægget kommer til at ligge i den tidligere færgehavn. Der bliver sat sauna op og bygget en mole, der bryder bølgerne, så man har et godt sted at øve, fortæller Ulrik Pihl.

Selve verdensmesterskabet i stand up paddling og paddleboarding afholdes fra den 1. til den 10. september. Området ved Klitmøller, der går under betegnelsen 'Cold Hawaii' blandt vandsports-entusiaster, deles om værtsskabet med København.

Oversigt

    Oversigt