Vognmand: Hvad sagde jeg om motorvejen

Det tog alt for mange år for de fynske politikere at blive enige om at acceptere nødsporet som det tredje motorvejsspor. Sådan lyder det fra een, der foreslog det for 13 år siden.

Det er politikernes egen skyld, at der ikke for længe siden blev  afsat penge til et midlertidigt tredje motorvejsspor henover Fyn.

Sådan lyder kritikken nu fra tidligere vognmand Hans Peter Nielsen

Først for nylig blev de fynske borgmestre og politikere nemlig enige om, at de alligevel godt kunne acceptere at inddrage nødsporet til et midlertidigt tredje spor på den fynske motorvej.

Hans Peter Nielsen, som den gang var vognmand, kom nemlig i 2003 med et forslag om at tage nødsporet i brug i forbindelse med, at Folketinget ville sætte fartgrænsen op til 130 kilometer i timen på den fynske motorvej. 

- Det blev ikke taget godt imod. De sagde, at vejen ikke kan holde til det; men jeg forstår ikke, at man ikke kan lægge noget bedre asfalt, siger Hans Peter Nielsen.

Hidtil har politikerne dog satset på at få et regulært tredie spor:

- Det gælder først og fremmest om at prioritere det tredje spor. Det er kampen. Det andet er lade os spise af med en nødløsning, siger folketingsmedlem Trine Bramsen (S).

- Hvis vi tager nødsporet i brug, bliver det helt sikkert en hængekøje, hvor man kan sige, at så går der endnu længere tid med det tredje spor, siger Jens Henrik Thulesen Dahl, Folketingsmedlem for DF.

Nødsporet er blevet mere spiseligt
Siden Hans Peter Nielsen kom med sit forslag i 2013, er trafikken på den vestfynske motorvej steget voldsomt, og de fynske politikere var da også parat til at acceptere et forslag fra transportministeren om at tage nødsporet midlertidigt i brug op til den seneste finanslov.

Men det kom ikke med i loven, så det trækker yderligere ud med en løsning.

Det mener Hans Peter Nielsen, at de fynske politikere kun har sig selv at takke for:

- Jeg vil mene, at de må have en dårlig fornemmelse i maven. Hvis det kan skabe en bedre og mere sikker trafik henover Fyn, så tage det dog i brug midlertidigt og tag fat på at få det tredje spor, siger han.

 

Oversigt

    Oversigt