Patient på Psykiatrisk Afdeling tav om første voldtægt

Den kvindelige patient, der er blevet voldtaget af samme mand to nætter i træk på Psykiatrisk Afdeling i Svendborg, fortalte aldrig personalet om den første voldtægt.

Ledelsen på Psykiatrisk Afdeling i Svendborg har lørdag talt med den forulempede patient og kan med sikkerhed sige, at personalet ikke blev underrettet om den første voldtægt mod hende natten til torsdag, oplyser oversygeplejerske Birgitte Kibenich.

Hun kan ikke give anden forklaring på kvindens tavshed, end at patienter på en psykiatrisk afdeling generelt ikke har samme overskud, som mennesker udenfor afdelingens mure.

At kvinden ikke varskoede personalet har formentlig medvirket til, at manden kunne gentage voldtægten natten til fredag, hvor han også forulempede andre patienter.

Manden klatrede over et fire meter højt hegn og fik adgang til sengeafsnittet gennem en åben altandør, har oversygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling Svendborg Birgitte Kibenick tidligere forklaret.

Ifølge oversygeplejersken blev nattevagterne på psykiatrisk afdeling kontaktet af en kvinde, der var blevet forulempet natten til fredag.

Imens de talte med kvinden, hørte de et råb om hjælp fra en anden patient, men da værelset blev tjekket efter, var manden allerede forsvundet.

Han blev dog senere anholdt ved hjælp af videoovervågning og er nu varetægtsfængslet.

Oversigt

    Oversigt