Volley: Danmarks EM-chance er at knække Hviderusland

De danske volley-underdogs satser på, at EM-kampen mod Hviderusland bliver enden på den danske sejrstørke.

Danmarks to første opgør ved volleyball-EM mod Italien og Belgien bliver i høj grad kampe, der skal ruste de danske spillere til at yde en ekstra indsats, når den største chance for at komme videre til mellemrunden byder sig.

For det er mod Hviderusland, at Danmark skal slå til, hvis en sejr skal hives i land og en plads i playoff-kampene i Aarhus sikres.

- Hviderusland ligger ikke langt fra os på ranglisterne. Der, hvor vores mulighed ligger, er selvfølgelig at vinde kampen mod Hviderusland, siger sportsdirektør i Dansk Volleyball Forbund, Mikael Trolle.

Selv om hviderusserne klarede EM-kvalifikationen overraskende godt, og selv om Danmark endnu har til gode at slå holdet, satser den danske spiller Peter Trolle Bonnesen på, at Danmark kan gå fra banen som vinder.

- Belgien er ikke et fysisk hold. De er teknisk velfunderede - uden fejl og super svære at spille imod, og italienerne blev nummer tre ved OL og er et verdensklassehold, så det bliver et lille problem. Chancen er Hviderusland.

- Nogle af deres store stjerner er først kommet til holdet meget sent og holdt pause over sommeren, så man kan håbe, at de ikke er lige så sammenspillede som os.

- Det er et hold, der meget ligner os med nogle spillere, der skal bære holdet og andre "fyldspillere", der skal stabilisere, siger det 20-årige talent.

Landstræner Fred Sturm har også en klar forventning om, at de to første puljekampe skal være med til at få danskerne i topform, så de kan præstere på et endnu højere niveau mod Hviderusland i det sidste gruppeopgør.

- Jeg håber, at vores hold bliver bedre fra kamp til kamp, og at kampen mod Hviderusland bliver den bedste præstation, lyder det fra Sturm.

Lykkes det ikke at besejre hviderusserne og få billet til playoff-kampene, vil det være en skuffelse.

- Spillerne går benhårdt efter at komme til mellemrunden, og det kan man jo ikke gå benhårdt efter, og så bagefter sige; "nå, det var lige meget". Jeg vil da også være skuffet, hvis vi ikke kommer videre.

- Vi skal vise, at vi ikke er med, fordi vi har fået tildelt mesterskabet, men fordi vi hører til på det her niveau, siger sportsdirektør Mikael Trolle.

Danmark skal for første gang i kamp fredag klokken 20.45 mod Italien. Lørdag gælder det Belgien, og søndag spiller holdet mod Hviderusland.

Oversigt

    Oversigt