Vollsmose får ungdomsråd

De unge i Vollsmose skal have en stemme, der kan samle og aktivere de unge i bydelen. I den kommende weekend er der valg til ungdmosrådet.

Alle unge mellem 15-25 år, der er bosat i Vollsmose, har på fredag muligheden for at blive valgt til bydelens nye ungdomsråd. På en såkaldt Demokrati-camp bliver syv personer valgt til at repræsentere ungdommen i Vollsmose.

- Ungdomsrådet skal være med til at skabe aktiviteter og debat blandt de unge. Både om Vollsmose og i Vollsmose. Hvis nogen skal sørge for at løse bydelens problemer, så er det borgerne selv. De gode eksempler skal hjælpe hinanden, og det gør man bedst i tæt dialog. Jeg håber virkelig, det kommer til at fungere, og at det bliver en succes, siger 18 årige Nibras Aziz, der bor i Vollsmose og er en af deltagerne på Campen.

På demokrati-campen skal de unge komme med forslag og ideer til aktiviteter for ungdomsrådet. Om eftermiddagen bliver de syv repræsentanter valgt blandt alle fremmødte.

- Jeg går ind for, at unge, der gider gøre noget, får lov til at sige noget. Der er nogle unge i Vollsmose, der laver ballede, men vi er også mange, der er veluddannede og fungerer godt i hverdagen. Det handler om at få formidlet, hvem vi er, så jeg bakker 100 procent op om et ungdomsråd, siger 23 årige Hassan Dalal.

Se programmet for Demokrati-campen

Oversigt

    Oversigt