I det fynske folks tjeneste

Yahya Hassan tilbage på Fyn

Digteren Yahya Hassan er fredag tilbage på Fyn, hvor han gæster Tietgen Handelsgymnasium i Odense. I følge Fyns Politi er trusselvurdering denne gang mindre end da Hassan besøgte Vollsmose i november.

Yahya Hassan skal læse sine digte op på et lukket møde for udvalgte klasser fredag formiddag på Tietgen Handelsgymnasium. Trusselsniveauet bliver løbende vurderet af Fyns Politi i samarbejde med PET.

- Vi samarbejde med skolen og PET om arrangementet. Der er stadig trusler mod Yahya Hassan, men vi har ingen konkrete trusler mod dette arrangement, som vi havde i Vollsmose i november, siger politiinspektør Bjarne Sørensen fra Fyns Politi.

Politiet vil ikke fortælle, hvordan sikkerheden ved arrangementet vil blive håndteret, og om der vil blive tale om samme omfattende sikkerhedsopbud, som da Yahya Hassen holdt foredrag på H.C. Andersen Skolen.

- Vi vil naturligvis sammen med PET være til stede, men i hvilket omfang holder vi for os selv, siger Bjarne Sørensen.

Det er tredje gang Yahya Hassan læser digte op på Fyn. Første gang var på SDU i starten af november, og anden gang på i Vollsmose, hvor arrangementet i første omgang blev aflyst, men siden flyttet fra Vollsmose Kulturhus til H.C. Andersen Skolen.