67-årig tysk mand fundet død ved Ærø

Vindmøllearbejdere fandt forkommen tysker på stensætning. Hans far er nu fundet omkommet ved Ærø.

En fisker fandt søndag liget af en 67-årig tysk mand, som var forsvundet ni dage før efter en kæntringsulykke i Femern Bælt, oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi tirsdag.

Den 67-årige tysker var ude at sejle med sin søn, da deres båd kæntrede, og sønnen overlevede ved at klamre sig til en stensætning til en havvindmølle.

- En fisker observerede en drivende person i farvandet syd for Ærø søndag omkring klokken 11.30, siger politikommissær Boye Jørgensen til Ritzau.

- Han bliver bjærget og bragt til Odense Universitetshospital, hvor han bliver identificeret som den eftersøgte, fortæller han.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyste efter ulykken, at det var nogle vindmøllearbejdere i området, som slog alarm.

De fandt den forkomne 22-årig mand, som havde formået at redde sig op på stensætningerne ved de vindmøller, der er i området.

Manden fortalte, at han sammen med sin far var kæntret i en gummibåd, og derfor blev det store eftersøgningsapparat sat i sving.

SOK iværksatte en såkaldt SAR - Search And Rescue - som en redningsaktion til søs kaldes i fagsprog. Der medvirkede flere skibe, ligesom en helikopter fra flyvevåbnet også deltog i eftersøgningen.

Den forkomne mand, som blev fundet af vindmøllearbejderne, blev bragt til skadestuen i Nykøbing Falster.