Ærø drømmer om gratis færgebilletter

Ærøs borgmester beder indenrigsministeren om hjælp til at få billigere færgebilletter. Færgen er øens livline.

Ærøs borgmester, Karsten Landro (C), håber at en henvendelse til indenrigsminister Bertel Haarder kan gøre en forskel for billetprisen på Ærøfærgen.

Sammen med Samsø og Læsøs borgmestre har Landro skrevet til indenrigsministeren for at sætte fokus på gratis sejlads eller sekundært væsentligt billigere billetter.

- Det er jo gratis at køre på landevejene, så vi mener, at det også kan gælde for færgerne, siger Karsten Landro og fortsætter:

- Færgen er vores livline. Uden den kan vi ikke komme til og fra øen, og vi er desværre kommet i en situation, hvor færgeprisen er så høj, at det er uholdbart i længden.

Billigere at tage til Mallorca

Borgmesteren påpeger, at øen ikke kan klare sig uden færgen, men billetprisens størrelse har stor betydning.

- De høje priser går ud over vores erhvervsliv og vores turisme. Det er jo efterhånden billigere at tage til Mallorca end til Ærø. Og de unge mennesker kommer sjældent hjem til deres familier, når de er flyttet væk for at læse, forklarer Karsten Landro.

Kommunen har besluttet at lukke en færgerute for på den måde at spare penge, så billetprisen kan sættes ned på de tilbageværende ruter.

- Vi kan ikke gøre mere selv. Vi sejler så effektivt og skrabet som vi kan, så hvis vi ikke får hjælp udefra, kan priserne ikke komme længere ned, siger borgmesteren.

Forhåbningsfuld, men...

De tre ø-borgmestre har bedt om et møde med indenrigsminister Bertel Haarder om billetpriserne.

- Vi er altid fortrøstningsfulde, men jeg må sige, at vi efterhånden har været derinde mange gange, uden at der er sket noget, siger Karsten Landro.

Borgmesteren fortsætter dog kampen.

- Jo flere der skubber på, jo mere fokus kommer der jo på emnet. Jeg forestiller mig, at vi får økonomisk støtte, så vi kan sætte prisen ned.