I det fynske folks tjeneste

Ærø-gidsel svigtet af fagforening

Sømanden Søren Lyngbjørn fra Ærø havde siddet fanget hos somaliske pirater i mere end halvandet år inden fagforeningen fandt ud af, han var medlem.

Sømanden Søren Lyngbjørn fra Ærø havde siddet fanget hos somaliske pirater i mere end halvandet år inden fagforeningen fandt ud af, han var medlem.

Søren Lyngbjørn har været medlem af fagforeningen Søfartens Ledere siden starten af 1990'erne, men den svigtede fatalt, da han blev fanget af pirater 12. januar 2011. Det skriver ekstrabladet.dk.

Fagforeningen var ikke klar over, at Lyngbjørn var medlem før familien i 2012 bad om at få sat indbetalingerne i bero.

- Vi misser det i vores medlemssystem, fordi vi ikke havde de fulde oplysninger på ham, og så fandt vi ham desværre ikke, og det er selvfølgelig en beklagelig fejl, fortæller direktør i Søfartens Ledere, Fritz Ganzhorn, til ekstrabladet.dk.

Han afviser dog, at forglemmelsen har haft konsekvenser for sømanden under tilfangetagelsen i Somalia.

- Jeg synes ikke, at det har gjort nogen forskel. Vi traf fra starten af en beslutning om stille os til rådighed for deres pårørende og hjælpe dem. Det gælder både Eddy Lopez, som ikke er medlem og Søren Lyngbjørn, som vi på daværende tidspunkt troede ikke var medlem.

- Men det kommer til at betyde noget, at Søren er medlem, når han kommer hjem, hvor der skal bruges advokatbistand og andet, siger han til avisen.

Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez har nu været gidsler i 769 dage.