I det fynske folks tjeneste

Ærø må ikke hedde Ærø

En bizar sag om en chokoladebar, en sæbe og navnet Ærø ruller lige nu. Fødevaregiganten Nestlé truer nemlig med sagsanlæg mod et lille sæbefirma fra Ærø, hvor navnet er problemet.

02:31

Ærø Specialiteter dækker over urtesalt, sæber og te.

Brevet fra Nestlé

Inge Dahl

1 af 5

Chokoladebar mod sæbe

Inge Dahl er indehaver af firmaet Sæberiet, der producerer sæbe, salt og te. Firmaet er ti år gammelt, og i februar i år valgte hun at registrere sig med navnet Ærø Specialiteter.

Men det navn smager for meget af navnet på en chokoladeserie fra den internationale fødevaregigant, Nestlé. Chokoladen hedder nemlig Aero.

- Jeg forstår overhovedet ikke, at det er et problem, fortæller indehaver Inge Dahl til TV 2/FYN og fortsætter:

- For hvis Ærø skal oversættes til engelsk, så må det være til Aeroe med e i enden. Det er jo to forskellige ting. Det er som at sammenligne en fisk med en cykel.

Men ikke desto mindre, så truer Nestlé med et sagsanlæg, hvis ikke Ærø Specialiteter ændrer navnet.

Inge Dahls advokat, Jørgen Jørgensen mener ikke, at der er et problem, fordi Inge Dahl sælger helt andre produkter end Nestlé.

- De (Nestlé red.) siger bare, at vi har det navn, og det må du ikke bruge til de produkter. Og hun har ikke de produkter og hun sælger ikke de produkter, så derfor er der ingen reel konflikt, lyder det fra Jørgen Jørgensen.

Du kan se meget mere om sagen i vores udsendelse klokken 19.30.