I det fynske folks tjeneste

Ærø og Als i nyt samarbejde

Ærø og Als vil indgå et forpligtende samarbejde om blandt andet infrastruktur og turisme.  

Ærø og Als vil i fællesskab udnytte den fordel det er, at amterne er nedlagt, og at begge øer i dag er en del af Region Syddanmark. Det besluttede økonomiudvalgene fra Ærø og Sønderborg på et møde i dag fredag. De to kommuner vil indgå et forpligtende samarbejde om bl.a. infrastruktur og turisme og vil kontakte staten for at få havnen i Fynshav bygget om til en ny færgerute fra Søby til Fynshav.

- Ærø har brug for en troværdig, stabil og hurtig forbindelse til Als og Sønderborg hele året.  I dag har vi fået opbakning fra Sønderborg til at arbejde for at lukke ruten Mommark-Søby og etablere den nye rute mellem de to øer. Det er vi meget tilfredse med, siger Ærøs borgmester Jørgen Otto Jørgensen.

- Med en god færgeforbindelse til Als har vores unge en fantastisk mulighed for at studere i Sønderborg, som både har ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser. Tilmed er det billigere for vores unge at bo i Sønderborg end i Nyborg og Svendborg, bemærker Jørgen Otto Jørgensen.

Kommunerne forventer, at en ny færgerute til Fynhsav vil betyde, at svineproducenterne på Ærø vil flytte slagtningen af 40-50.000 svin fra Ringsted til Blans ved Sønderborg.