Ærø-studerende taget at russiske specialstyrker

En studerende fra Marstal Navigationsskole er blandt besætningen på Greenpeaceskib, der er tilbageholdt af russiske specialstyrker.

Torsdag bordede bevæbnede russiske specialstyrker Greenpeace-skibet Arctic Sunrise, og de har siden tilbageholdt besætning og aktivister.

En dansk kvinde er blandt de tilbageholdte på skibet, som russerne ventes at få bugseret i havn i den nordrussiske by Murmansk mandag.

I følge Fyns Amts Avis er den danske kvinde Anne Mie Roer Jensen, der er i gang med at tage skibeføreruddannelsen på Marstal Navigationsskole. I december 2012 afsluttede hun uddannelsen som sætteskipper på skolen.

Udenrigsministeriets Borgerservice følger situationen

Greenpeace ønsker ikke over for TV2/Fyn at kommentere oplysningen om, at Anne Mie Roer Jensen er blandt de tilbageholdte.

De russiske myndigheder meddelte fredag, at aktivisterne risikerer en

pirateri-tiltale, der kan føre til langvarige fængselsdomme. Men Greenpeace afviser anklager om pirateri.

Det er udelukkende et forsøg på at retfærdiggøre den ulovlige bording af aktivisternes skib, siger Greenpeace.

- Aktivisterne klatrede om bord på Gazproms arktiske olieplatform i forbindelse med en fuldstændig ufarlig og fredelig protest mod farlig boring og medbragte kun bannere og reb, siger Jasper Teuling i en pressemeddelelse.

I følge Ritzau havde Udenrigsministeriets Borgerservice lørdag endnu ikke haft kontakt til den danske kvinde, men Borgerservice følger situationen nøje.