Akutbil erstatter ambulance på Ærø

En akut tilkaldevagt, der skal være klar til at rykke ud døgnet rundt, skal sikre ærøboerne hjælp, hvis de rammes af større ulykker.

Politikerne i Region Syddanmarks præhospitale udvalg blev mandag enige om en ny plan for øens ambulanceberedskab, det skriver DR Fyn. Det skete efter, at Ærø har efterlyst et klart svar på, hvordan beredskabet skal være, når ambulanceselskabet BIOS overtager ambulancedriften til september.

Ærø har to ambulancer, men løsningen bliver altså ikke at bemande begge ambulancer. I stedet får øen en tilkaldevagt. Det betyder, at de to vagtsatte ambulancereddere kan ringe til en ekstra ved en større ulykke, så ambulancen kan køre til sygehuset, mens en redder kan blive tilbage på ulykkesstedet.

- Det her løser behovet på en pæn og fornuftig måde, siger Poul Sækmose, der selv bor på Ærø og er medlem af præhospitalsudvalget.

Poul Sækmose forklarer, at det er meget dyrt konstant at have folk klar til at bemande den ekstra ambulance. Sidste år var der brug for den ti gange.

Utilfredshed på øen

På Ærø er borgmester Jørgen Otte Jørgensen ikke tilfreds med løsningen.

- Det er ikke optimalt for os. Vi havde håbet på, at vi ville få en ambulance som beredskab, som vi har haft tidligere. Det her giver os ikke den fulde tryghed, siger Jørgen Otto Jørgensen til DR Fyn.

Politikerne på Ærø har anmodet om et møde med regionsrådsformanden og formanden for regionens præhospitale udvalg for at drøfte øens situation.