Anholdt for at ville af med Majestæten

En 27-årig mand, der læser på Ærø Folkehøjskole blev anholdt for at fornærme Majestæten under Regentparrets besøg på Ærø, tirsdag.

Den 27-årige højskoleelev Caspar Lodberg måtte til sin egen
overraskelse pludselig se sig selv hårdhændet anholdt og
tilbageholdt tre timer på politistationen i Ærøskøbing i går, da
han ville protestere mod monarkiet under dronning Margrethe og
prins Henriks besøg på Ærø.

Det skriver Fyns Amts Avis.Caspar

Lodberg mener selv, at han blev unødigt hårdhændet behandlet
under anholdelsen.

I god tid før kongeskibet anløb Ærøskøbing Havn, gik Caspar Lodberg ned mod havnen med et banner, hvor der blandt andet stod: »Ned med monarkiet«.

Ud for politistationen blev han råbt an af fire betjente.

- Jeg råbte lidt det samme, som stod på banneret, og så var der en betjent, som råbte, at jeg skulle holde kæft, og så kom fire betjente hen mod mig. Jeg ved ikke, om der gik panik i mig, men jeg ved, at jeg hverken bandede, truede, slog eller prøvede at bryde gennem afspæringen, fortæller Caspar Lodberg til Fyns Amts Avis.

- De holdt mig nede og trak i mit halstørklæde, så jeg næsten ikke kunne få vejret. Så fik jeg håndjern på og blev slæbt ind på politistationen. Jeg blev lagt ind over en disk og fik mine arme vredet op over hovedet, siger han.

- Det var først, da jeg begyndte at græde, at de slap grebet. Der var en som sagde: Hold dig i ro, eller vi klapper dig sammen igen, tilføjer Caspar Lodberg.

Efter tre timer blev han løsladt.

Fyns Politi har en lidt anden opfattelse af hændelsen. Ifølge indsatsleder Sten W. Eriksen blev Caspar Lodberg tilbageholdt af præventive årsager:

- Han råbte og havde et banner med. Han havde en aggressiv fremfærd, og vi var ikke sikre på, om vi kunne tale ham til rette, siger Sten W. Eriksen til Fyns Amts Avis.