I det fynske folks tjeneste

Betinget fængsel til fuld cafeteriadame

En kvinde har fået 20 dages betinget fængsel for at have været fuld på Ærøfærgen. Hun sejlede ikke skibet, men var ansat som cafeteriadame.

Det sejlede lidt for meget for en cafeteriadame på Ærøfærgen, da hun kom på arbejde klokken tre en eftermiddag. Kollegerne kunne se, at hun ikke var helt appelsinfri, og da færgen anløb Svendborg Havn, ventede politiet på hende.

Blodprøven viste en alkoholpromille på over to, og mandag fik kvinden en dom på tyve dages betinget fængsel, 30 timers samfundstjeneste og en bøde på 9000 kroner ved Retten i Svendborg.

- Alle de mennesker, som er ansat på en færge og som indgår i en sikkerhedsfunktion, er omfattet af loven om sikkerhed til søs. Og ofte er kantinepersonale også en del af færgens sikkerhed, hvis der skulle ske en skibsulykke, forklarer anklageren, politifuldmægtig Bo Hjeds fra Fyns Politi.

Kvinden er frakendt retten til at være skibsfører, styrmand eller maskinmester i et år, selvom hun ikke tidligere har arbejdet i det erhverv. Dommen hindrer dog ikke kvinden i at fortsætte som cafeteriadame.