I det fynske folks tjeneste

Billig færge: Flere og flere sover hos Gunnar

Folk har for alvor fået øje på Ærø efter det blev billigere at sejle til øen. Gunnar Hansen vil nu åbne tidligere på sæsonen - og så skal han i gang med at ansætte.

01:29

Gunnar Hansen har haft travlt siden det blev billigere at sejle med færgen til Ærø Video: Pernille Gram

På Torvet i Ærøskøbing driver Gunnar Hansen og hans kone på fjerde år en lille gårdcafé med tilhørende ferielejligheder. 

I september og oktober har der været over en fordobling af overnatninger.

Gunnar Hansen, Ejer af På Torvet i Ærøskøbing

Det er et velbesøgt sted - og med regeringens nye finanslov i havn med billigere færgepriser, så ser Gunnar Hansen frem til endnu flere gæster. 

- Jeg regner med at åbne allerede 1. april næste år - hvor vi normalt først åbner 1. maj.

Siden 15. august har det været billigere at sejle med færgen til Ærø - og det har Gunnar Hansen tydeligt kunne mærke.

- I september og oktober har der været over en fordobling af overnatninger. Og det tror jeg ikke kun er os. Det er generelt på hele øen, siger Gunnar Hansen. 

Her i Ærøskøbing driver Gunnar Hansen "På Torvet" Foto: Pernille Gram

Sæsonen bliver udvidet
Regeringen har de næste fire år sat 130 millioner kroner af til landets ø-færger. Penge, der skal sikre trafikal ligestilling. 

- I stedet for at have en sæson på syv uger (højsæson red.) så har vi nu syv måneder. Og det er jo et helt andet udgangspunkt for at udvikle turismen, siger borgmester Jørgen Otto Jørgensen (Soc.dem) til TV 2/FYN. 

Læs også Rabat på færgebilletten: - De strømmer jo til Ærø

Og på turistkontoret er man allerede i gang med at planlægge næste år. Ærøguiden bliver nemlig nu udvidet med sider om juleferie på øen. 

- Dét, at det bliver billigere at komme til øen, vil jo øge tilstrømningen af mennesker. Det vil føre til flere åbne butikker og helårsrestauranter, og det vil igen føre til - håber vi - mere tilflytning, så vi håber på en positiv spiral, siger Bjørg Kiær, der er kommunikationsmedarbejder på Turistkontoret på Ærø.

Fastansatte på Torvet
Gunnar Hansen har indtil nu haft en fastansat og to-tre sæsonarbejdere, som typisk er studerende. Men han håber, at han kan begynde at hyre fast mandskab ind. 

- Jo længere vi kan holde åbent, jo større chance er der for, at vi kan helårsansætte personalet, og det giver en tryghed for personalet og os, så vi ikke skal starte forfra hvert år, siger Gunnar Hansen. 

 

02:10

Se hele indslaget her fra Ærø Video: Pernille Gram

Luk video