I det fynske folks tjeneste

Boligsalg boomer på sydfynske øer

Sydfynske kommuner har fået gang i boligsalget og leverer hussalg langt over landsgennemsnittet.

Foto: Nybolig/PR

Boligsalget i de fynske landdistrikter er langt fra dødt. 

Det viser nye tal fra boligsiden.dk, der har sammenlignet prisudvikling og hussalg i de vestlige og sydlige yderkanter af Danmark med landsgennemsnittet, skriver Landistrikternes Fællesråd. 

Læs også 40 millioner til ny færgerute til Ærø

Med i undersøgelsen er Langeland Kommune og Ærø Kommune, og her går det ret godt. 

Ærø Kommune solgte i de første tre kvartaler af 2011 44 boliger, mens de i de første tre kvartaler af 2017 solgte 65 boliger. Det er stigning på 48 procent. 

Samtidig solgte Langeland Kommune 63 boliger i de første tre kvartaler af 2011, og hele 130 boliger i de første tre kvartaler af 2017. Det er en stigning på hele 106 procent. 

Begge er stigninger, der ligger langt over landsgennemsnittet, og det er de glade for på Ærø:

- Det er glædeligt, at nogle af de boliger, der har stået tomme er solgt, siger Jørgen Otto Jørgensen (A), borgmester i Ærø Kommune. 

Indsats bærer frugt:

Ifølge borgmesteren er det ikke bare havudsigten, fibernettet og den nationale tendens til, at folk flytter væk fra byen, der er årsag til det stigende hussalg på Ærø. 

- Vi tror, at vores bosætningsstrategier og måden, hvorpå vi forsøger at tiltrække borgere, virker. Det er bevidst indsats, der ligger bag, fortæller han. 

Ærø Kommune har i flere år gjort brug af en bosætningskonsulent og tilbud om, at mulige tilflyttere kan låne et hus i tre måneder, og herved afprøve øen. Derudover er det også blevet populært at opkøbe fritidshuse på den sydfynske ø, fortæller Jørgen Otto Jørgensen.