I det fynske folks tjeneste

Ekspress: Ny Ærøfærge må vente

Politikerne på Christiansborg kunne ikke give selskabet bag færge-initiativet Ærøexpressen et klart svar på, om det er berettiget til at modtage tilskud.

01:03

Initiativtagerne til Ærøexpressen fik onsdag foretræde for udvalget for landdistriker og øer i Folketinget. 

Det privat drevne færgeselskab Ærøexpressen skal være en hurtigfærge, og ambitionen er at bygge og indsætte en katamaranfærge mellem Marstal og Rudkøbing.

Selskabet vil gerne starte den nye færgerute i forsommeren 2018, men er stødt ind i problemer, fordi Ærø Kommune ikke umiddelbart vil lade den nye færgerute få del i midlerne fra Landevejsprincip-puljen.

Derfor bad folkene fra Ærøexpressen om foretræde for politikerne i udvalget for at få klarlagt om de er berettiget til tilskud.

Men politikerne kunne ikke give et klart svar, og oprodrede til at skaffe lokal enighed først.

- Det vigtigste er, at man finder en ordning som man er enige om på Ærø. Et overvældende flertal skal gå ind for det før jeg synes det er en idé, siger Karsten Hønge (SF) og bakkes op kollegaen, Erling Bonnesen fra Venstre. 

Han peger på, at grundlaget skal undersøges, så man ved, hvad man må og ikke må.

- Det er også vigtigt, at de modeller som vi så kommer ud med har en god, stærk lokal forankring. Også bakket op af lokalbestyrelsen, siger Erling Bonnesen.

Færgeselskabet, der blev registret 17. juni i år, har indhentet tilladelse til at anløbe havnene i Marstal og Rudkøbing.