I det fynske folks tjeneste

Eriks Hale: Kræver ulovlig kystsikring fjernet

Ukendte personer har forstærket kystsikringen på Eriks Hale på Ærø. Nu kræver havnefogeden at de fjerner den igen. Ellers sætter han kommunens folk til at gøre det.

Ukendte personer opsatte sidste år kystsikring ved indersiden af Eriks Hale. Nu er den blevet forlænget med omkring 20 meter, fortæller havnefoged Christian Ørndrup. Foto: Ole Holbech

Kystsikringen på Eriks Hale ved Marstal har længe været et varmt emne på Ærø. Sagen tog fart, da ukendte personer i vintermånederne sidste år opsatte ulovlig kystsikring ved indersiden af Eriks Hale.

Kystsikringen er lavet med nedhamrede pæle med grantræer imellem.

Sagen blev drøftet i kommunalbestyrelsen i oktober, hvor administrationen lagde op til at kystsikringen skulle fjernes.

Carl Jørgen Heide fra Ærø Plus-listen foreslog, at kommunalbestyrelsen udtrykte sin misbilligelse af den ulovligt opsatte kystsikring på Eriks Hale, men samtidig anerkendte den øjensynligt gode effekt.

Det tilsluttede et snævert flertal sig, og flertallet besluttede at lade kystsikringen blive og i stedet lovliggøre den.

Kommunen skal arbejde for at lovliggøre den opsatte kystsikring samt om nødvendigt forlænge den i hele det truede områdes længde.

Forlængelse og vedligeholdelse af kystsikring skal så i fremtiden varetages af den kommunale forvaltning.

Læs også Eriks Hale bidt over af Østersøen

Forlænget med 20 meter

Nu er den den "ulovlige" kystsikring blevet forlænget - igen af ukendte personer - med omkring 20 meter, fortæller havnefoged Christian Ørndrup til TV 2/Fyn.

Fyns Amts Avis har talt med en de anonyme personer bag kystsikringen, der siger, at det blot er rettidig omhu og i øvrigt uden omkostninger for kommunen.

Men sådan ser havnefoged Christian Ørndrup ikke på det:

- Hvis de ikke selv fjerner det i løbet af weekenden, så sætte jeg folk til at fjerne det i den kommende uge, siger havnefoged Christian Ørndrup til TV 2/Fyn.

Carl Jørgen Heide fortæller til TV 2/Fyn, at han har besigtiget forlængelsen af kystsikringen. Han regner ikke med, at der kommer en ny politisk sag ud af det.

Borgmester har tillid til havnefoged

Ærøs borgmester Ole Wej Petersen (S) stemte på kommunalbestyrelsesmødet i oktober imod, at kystsikringen skulle bevares og lovliggøres. Han tager den nye udvikling med sindsro.

- Jeg har fuld tillid til, at vores dygtige havnefoged tager sig af sagen, siger Ole Wej Petersen til TV 2/Fyn.