Færgebilletten til Ærø bliver dyrere

Om cirka en måned bliver det ti kroner dyrere at tage færgen til og fra Ærø. Og det bekymrer den lokale turistchef, skriver fyens.dk.

Det bliver dyrere at sejle til Ærø. En returbillet for eksempelvis en voksen, der vil tage Ærøfærgen stiger fra den 13. december - fra 199 til 205 kroner.

Det er kommunens økonomiudvalg, der i modsætning til de sidste to år har valgt at regulere priserne, så de matcher prisstigninger og lønninger i samfundet. Men turistchefen er ikke glad for den beslutning.

- Som turistchef er det altid bekymrende at se prisstigninger på færgebilletterne, også selv om stigningerne per billet ikke er høje. Men det handler også om psykologisk effekt, og det er spørgsmålet, om prisstigningerne kan afholde nogle fra at tage til Ærø siger Carl Jørgen Heide til fyens.dk.

Turistchefen mener, at den psykologiske effekt er stærk, og at det er forkert signal at sende i forhold til ønsket om at få indført landevejsprincippet.

Men Venstres Kaj Nøtterup fastslår, at det er nødvendigt at prisregulere nu.

- Vi er nødt til at forholde os til virkeligheden. Alt stiger i pris, så det er nødvendigt for at få budgettet til at hænge sammen, ligesom færgedirektøren har et budget, han skal stå inde for, siger Kaj Nøttrup og afviser at blande prisregulering og ønsket om landevejsprincip sammen.

- Det er to forskellige ting, og jeg ville helst være fri for at hæve priserne på færgebilletterne, siger han til avisen.