I det fynske folks tjeneste

Fiskere måtte flygte fra brændende båd - lå 16 timer på iskoldt havvand

Der brød brand i en fiskekutter flere kilometer ud for Langelands kyst. Fiskerne drev i land på Ærø efter adskillige timer på det iskolde havvand.

Politiet fik anmeldelsen klokken 16.09, og dermed har fiskerne -  en 27-årig mand og en 71-årig mand - drevet rundt på det iskolde havvand i længere tid. Foto: Google Maps

To fiskere er drevet i land ved Klintevej 1 syd for Ærøskøbing torsdag eftermiddag. Det oplyser vagtchef Lars Fredensborg fra Fyns Politi.

 

Læs også Brændt ned til grunden: Kolonihavehus opslugt af flammer

 

Fiskerne fortæller til politiet, at deres fiskekutter brød i brand omkring midnatstid. De flygtede i hast fra den brændende båd og brugte en Viking-redningsflåde til at drive i land på.

De nåede ikke at få deres mobiltelefoner eller andet kommunikationsudstyr med fra kutteren, så de kunne ikke slå alarm.   

Politiet fik anmeldelsen klokken 16.09, og dermed har fiskerne -  en 27-årig mand og en 71-årig mand - drevet rundt på det iskolde havvand i længere tid.

- De er stærkt underafkølede, siger Lars Fredensborg til TV 2/Fyn.

Kørt til Ærø Sygehus

Fiskerne blev straks kørt til Ærø Sygehus. Selv om det har været en voldsom tur på vandet, er de to mænd uden for livsfare.  

Deres båd var en 12 meter lang fiskekutter, der primært var lavet af træ. Ifølge fiskerne var der omkring 400 liter diesel tilbage i tanken, da båden brød i brand. Båden er sunket.

 

 

Ulykken skete otte-ni sømil sydvest for Bagenkop på sydspidsen af Langeland.

Havtemperaturen i Sydfynske Øhav ligger på omkring fire grader i februar.