Gidsels forældre er overraskede men lykkelige

Søren Lyngbjørns forældre er overraskede og lykkelige over nyheden om, at deres søn omsider er en fri mand.

Forældrene til Søren Lyngbjørn, der i mere end to år har været taget til gidsel af somaliske pirater, er - ikke overraskende - lykkelige over, at sønnen tirsdag er blevet sat fri.

Faktisk kunne de næsten ikke tro det, da TV2 Nyhederne overbragte dem nyheden om, at deres 49-årige søn nu endelig kan vende hjem til Danmark efter 838 dage i somaliske piraters varetægt.

- Det er fuldstændigt overraskende og chokerende, men vi er samtidigt lykkelige, fortæller forældreparret Jan og Gerda Lyngbjørn til TV2 Nyhedernes reporter.

Frigivelsen skal fejres med det samme, lyder det fra parret.

- Vi har haft en flaske champagne liggende klar i gangen i to år, til når de blev løsladt, og den røg selvfølgelig på køl, så vi kunne få den, fortæller de ovenud lykkelige forældre fra Augustenborg på Als.

- Vi skulle ellers have været i biografen, fortæller de videre.

Men dagen tog en helt uventet drejning for parret, der er blevet kimet ned uafbrudt, siden den glædelige nyhed kom frem.

Jan og Gerda Lyngbjørn tror fuldt og fast på, at Søren Lyngbjørn kommer sig helt over det over to år lange mareridt - det til trods for, at han over for flere medier forklarer, at det står skidt til med hans helbred.

- Han har været sømand i mange år, og derfor er han både meget omstillingsparat og vant til at leve på en sten på meget lidt plads, så han skal nok komme sig, lyder det fra forældrene, der fortsætter:

- Selvfølgelig skal han igennem noget genoptræning, men han skal nok blive god igen, lyder det fra forældrene, der endnu ikke ved, hvornår de kommer til at se deres søn.