Kaptajn: Jeg ville gøre det igen.

Kaptajnen, der ledte slagets gang på den grundstødte Ærøfærge M/F Ærøskøbing, roser både personale og passagerer for at udholde 18 ufrivillige timer ombord på færgen.

Torben Meirum kom mandag formiddag i land med besætning og passagerer efter 18 timer, hvor færgen har ligget hjælpeløs grundstødt på en sandbanke.

- Det var meget befriende. Det var det, og da jeg så alle de flag og juhu-råb; det rørte mig, siger kaptajnen, der har ventet på, at vandstanden ville stige, så færgen kunne få vand nok under kølen til at komme fri af sandbanken.

- Jeg skulle have så meget vand, så jeg var sikker på, at vi blev trukket fri første gang. Det kunne ikke nytte noget, vi kørte med skruerne og så havde fået bygget mere op inde under skibet, så derfor var det vigtigt for mig, at vi kom op at flyde først.

Torben Meirum var aldrig nervøs for, at skibet ikke kunne komme fri igen. Og han har roser besætningen for indsatsen, på den ekstra lange arbejdsdag.

- Besætningen har været rigtig god. De har simpelthen ydet maksimalt; det gælder sig cateringfolk, skibsassistenterne og maskinfolkene. Det har ikke været nødvendigt at sige noget. De har vidst hele tiden hvordan og hvorledes og hjulpet til på kryds af faggrænser.

Også passagererne får ros for stor forståelse og tålmodighed.

- Der var jeg lidt betænkelig til at starte med og specielt som timerne går ikke. Det var meget meget fine og rare mennesker, der har taget det roligt.

Kaptajnen kalder beslutningen om at sejle søndag for helt ansvarlig og siger, at han mange gange har sejlet med mindre vand under kølen end i går.

- Jeg ville have gjort det igen, siger kaptajnen.