Kommune meldte aldrig overgreb til politiet

Den daværende Ærøskøbing Kommune meldte ikke sag om overgreb mod et barn til politiet. Det er kommet frem under en retssag i Nordjylland. Det fortæller tv2.dk.

Retssagen ved Retten i Hjørring er mod en 53-årig mor og en 52-årig stedfar, som er tiltalt for at have sexmisbrugt kvindens i dag 10-årige datter.

Moderen er også tiltalt for allerede i 2000-2002 at have lade en mand misbruge sin næstældste datter. Men det overgreb blev aldrig meldt til politiet, selv om daværende Ærøskøbing Kommunekendte til sagen.

Ærøskøbing Kommune er nu blevet til Ærø Kommune. Den nuværende børne- og ungechef, at erkender at det blev noteret, at pigen havde fortalt om overgrebet, men det blev aldrig meldt til politiet.

- Der står, at man overvejede, om det var en strafbar handling, og det skulle vurderes i forbindelse med en anbringelse. Reglerne var nogle andre dengang. Hvis vi fik den samme underretning i dag, ville jeg ikke være i tvivl, om at vi skulle kontakte politiet, siger børn- og ungechef Jes Jørgensen til tv2.dk.