I det fynske folks tjeneste

Kvinde fra Ærø fængslet i Rusland

Et kvindelig dansk besætningsmedlem fra Ærø, som var om bord på Greenpeace-skibet Arctic Sunrise, er af russisk domstol varetægtsfængslet i op til to måneder.

Anne Mie Roer Jensen på vej ved retten i Leninsky-distriktet i Murmansk.

Den 26-årige Anne Mie Roer Jensen er i gang med at tage skibeføreruddannelsen på Marstal Navigationsskole. I december 2012 afsluttede hun uddannelsen som sætteskipper på skolen.

- Hun er varetægtsfængslet i op til to måneder med henblik på at undersøge, om der skal rejses tiltale for pirateri, oplyser den danske afdeling af Greenpeace til Ritzau.

Domstolen har torsdag besluttet at varetægtsfængsle en hel række af de udenlandske Greenpeace-aktivister fra skibet Arctic Sunrise i to måneder, oplyser miljøorganisationen.

Det russiske nyhedsbureau Interfax har bekræftet flere af domstolens afgørelser.

Straffen for pirateri kan give helt op til 15 års fængsel.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, sagde ellers onsdag, at han ikke anså aktivisterne for pirater.

- Det er absolut klart, at de selvfølgelig ikke er pirater, sagde Putin.

Har ikke talt med Anne Mie

Den 26-årige dansker er varetægtsfængslet i op til to måneder med henblik på at undersøge, om der skal rejses tiltale for pirateri.

- Hun skal sidde i et russisk fængsel, men vi ved ikke i hvilket og under hvilke vilkår, hun kommer til at sidde. Det er noget af det, vi arbejder intenst på at finde ud af, siger Greenpeaces arktisansvarlige

Jon Burgwald.

Greenpeace i Danmark har planlagt en demonstration fredag foran Ruslands ambassade i København.

- I morgen mødes vi foran den russiske ambassade i en stille protest over, at det her ikke er i orden, siger Jon Burgwald.

Greenpeace har ikke haft mulighed for at tale med Anne Mie Roer Jensen i Murmansk, hvor høringen fandt sted.

- De eneste, der har fået lov at tale med hende, er Udenrigsministeriet og vores advokat. Og vores advokat har haft meget begrænset adgang til at tale med hende, siger Jon Burgwald.

/ritzau/