Nationalpark til folkeafstemning på Ærø

På Ærø skal borgerne nu selv bestemme om de vil være med i den kommende Nationalpark. Et politisk flertal bakker op om borgmesterens forslag om en folkeafstemning.

Karsten Landro(K) lancerede ideen om en folkeafstemning om Nationalparken på TV 2/FYN i mandags, og hans forslag bliver positivt modtaget af øens forrige borgmester.

- Vi er da positive, og hvis det kan hjælpe til en afklaring, så vil vi gerne bakke det op, siger Jørgen Otto Jørgensen(S).

Socialdemokraterne støtter, at Ærø kommer med i en ny sydfynsk nationalpark, og selvom mange ærøboere er kritiske, håber Jørgen Otto Jørgensen, at en folkeafstemning kan skabe større opbakning til forslaget.

- Der er skabt så mange myter, og jeg tror at når ærøboerne får lejlighed til at sætte sig ordentligt ind i forslaget, vil de se, at en nationalpark er en af de vejer som kan sikre, at Ærø kan forblive et levende samfund, siger Jørgen Otto Jørgensen.

Borgmester Karsten Landro mener, at folkeafstemningen skal finde sted samtidig med efterårets folketingsvalg. Det kan dog give problemer for processen med nationalparken, da de enkelte kommuner skal melde tilbage om deres holdning til projektet lige efter sommerferien.