I det fynske folks tjeneste

Nestlé vil finde løsning i Ærø-strid

En lille producent på Ærø er kommet i klemme ved at bruge navnet Ærø på deres produkter. Men Nestlé forsikrer nu, at de ikke vil forhindre Ærø-producenter i at bruge Ø-navnet.

01:05

En lille producent på Ærø er kommet i klemme ved at bruge navnet Ærø på deres produkter. Men Nestlé forsikrer nu, at de ikke for forhindre Ærø-producenter i at bruge Ø-navnet på deres produkter.

1 af 2

Inge Dahl har solgt sæber og salt i mange år, blandt andet under navnet Ærø Specialiteter. Men forleden blev hun noget forskrækket over et brev hun modtog fra den internationale fødevaregigant Nestle.

I brevet forklarer Nestlés advokater, at de har eneretten til navnet "aero" - altså tæt på hvordan Ærø udtales og staves på engelsk. Men Nestlé afviser at det et deres hensigt at forhindre Inge Dahl i at bruge navnet Ærø Specialiteter.

- Det problem, vi taler om her, kan egentlig udelukkende opstå, hvis Ærø Sæberi vil lave et chokoladeprodukt, oversætte det til engelsk
og sælge det på det engelske marked, siger adm.dir i Nestlé Danmark Carsten Fresholm.

Det er er bureau i Belgien, der overvåger Nestlés patenter og varemærker for Nestlé, og det er herfra brevet til Inge Dahl er sendt. Men Nestlés danske ledelse garanterer, at de vil arbejde på en løsning, der ikke vil skade Ærøs erhvervsliv.

- En løsning hvor vi selvfølgelig har forståelse for at Ærø er et dansk mærke, en dansk ø med lange traditioner og selvfølgelig skal de have muligheder for at udvikle deres forretninger lige som alle andre, siger adm.dir i Nestlé Danmark Carsten Fresholm.

Inge Dahl mødes onsdag med sin advokat for at drøfte, hvordan de vil reagere på Nestlés brev.