Politi døgnet rundt på Ærø

Ærø får nu politiberedskab døgnet rundt. Det er resultatet af en ny plan for organiseringen af Fyns Politi.

Det har skabt usikkerhed på Ærø, at Fyns Politi har meldt ud, at den nuværende landbetjent-ordning skal nedlægges.

Men torsdag har Fyns Politi offentliggjort den nye plan for organiseringen, og det betyder, at der nu kommer døgnberedskab på øen.

I døgnberedskabet vil der altid være en betjent på vagt på Ærø. Døgnberedskabet afløser så den nuværende ordning med landbetjente.

- Vi vægter, at det altid skal være muligt at få fat i en betjent på øen. Derfor laver vi nu døgnberedskab, så der er en betjent på vagt 24/7 – 365 dage om året. Dermed er hjælpen i nærheden, når der er brug for den, siger politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen.

Døgnvagten vil være bemandet med personale, der har tilknytning til Svendborg, og betjente bosiddende på Ærø vil fortsat indgå i ordningen.

Derudover vil politistationen på øen også blive benyttet af personale i forbindelse med politiindsatser på Ærø.

Døgnberedskabet glæder øens borgmester Jørgen Otto Jørgensen (A),

- Nogen tror måske, at Ærø det er sådan et sted, hvor alle sidder indenfor og opfører sig 100 procent, som de skal. Det gør langt de fleste af dem, men der er også nogen, der ind imellem kommer på kant med loven. Her er mange mennesker, og her er for eksempel også to asylcentre, trafik- og alkoholproblemer. Så jeg er sikker på, at der er nok at lave, siger Jørgen Otto Jørgensen.