I det fynske folks tjeneste

Private vil indsætte færger til Ærø

Marstal- og Søby-borgere er klar til selv at starte private færgeruter.

Udmeldingen kommer som reaktion på Ærø Kommunes planer om at nedlægge ruterne Marstal-Rudkøbing og Søby-Faaborg fra 2012.
 
- Færgerne er altafgørende for livet her på Vest-Ærø og Søby-området. Uden færge dør byen simpelthen ud. Så vi vil prøve at opretholde den rute den dag kommunen flytter færgen, siger administrerende direktør Roar Falkenberg, Søby Værft på Ærø.
 
Og Roar Falkenberg er ikke bange for økonomien - driftsøkonomien for Søby-færgen har gennem årene bevist at kunne holde, siger han.
 
- Vi har ikke nogen betænkeligheder ved at lave en privat færgerute. Vi har lange flere betænkeligheder ved, hvad der vil ske, hvis vi ikke har en færgerute mere, siger Roar Falkenberg.
 
Også en gruppe Marstal-borgere med skibsreder Jan Fabricius i spidsen er klar til at starte privat færgerute mellem Marstal og Fyn. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Hvis ikke politikerne i Ærø Kommune kan finde ud af det, så starter vi selv en privat rute. Sådan er det! Det er en kendsgerning. Jeg kan ikke forestille mig Marstal uden en færge, og den holdning er generel her i byen, siger Jan Fabricius til Avisen.

Ifølge Jan Fabricius er der nok af ledige færger på markedet, som kan indsættes, når og hvis Ærø Kommune fra 2012 bringer Marstal-Rudkøbing-linjen til ophør.

- Og jeg håber da først og fremmest, at politikerne besinder sig. Marstal vil dø uden en færge. Og der har da aldrig været transporteret så mange biler og passagerer som nu, siger Jan Fabricius.

Men administrerende direktør Roar Falkenberg fra Søby Værft mener, at der ligefrem kan være muligheder for, at de to byer kan gå sammen om de private færgeruter til og fra Ærø.

Jan Fabricius ønskede ikke søndag over for TV 2/FYN at uddybe planerne yderligere.

Plan for fremtidens færgeruter til Ærø

Blå = Ny rute
Rød = Nedlægges
Grøn = Bevares

Vis stort kort